<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Quaestus is er van overtuigd dat innoveren, inspireren en stimuleren de basiselementen zijn voor future proof Secure Base Leadership.

Vanuit de kerstgedachte is Rudolph the red-nosed reindeer een mooi voorbeeld van een Secure Base Leader. Rudolph is een fictief rendier bedacht door Robert L. May. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1939, in een boek geschreven in opdracht van Montgomery Ward. In dit verhaal is Rudolph de aanvoerder van de negen rendieren van de Kerstman. Aanvankelijk was hij vanwege zijn grote rode neus die licht geeft in het donker het buitenbeentje bij de andere rendieren. Dat veranderde toen de Kerstman hem op een avond vroeg zijn rendieren te leiden, omdat ze door het mistige weer die nacht bijna niks kunnen zien en Rudolphs neus prima als lamp kon dienen. Het plan slaagde en Rudolph werd de secure base en vaste aanwinst voor de Kerstman.

Draaide het kerstverhaal voor de komst van Rudolph vooral om de kerstman en wat hij deed, sinds de komst van Rudolph gaat het vooral om wie de Kerstman kent en wat deze personages voor hem kunnen betekenen. Deze verschuiving zien we ook steeds vaker binnen organisaties gebeuren. De noodzaak voor een ander type leiderschap is groot en wordt versterkt onder invloed van de technologische, sociale en geopolitieke ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Dit vraagt om Secure Base Leadership.

Door een Secure Base Leader te zijn vergroot je je invloed, maak je bij je medewerkers een enorme hoeveelheid potentieel en talent vrij waardoor zij durven te ondernemen en innoveren. Zo blijf je effectief in een sterk veranderende omgeving, bied je uitdagingen het hoofd en zet je deze om in kansen.

Wij gunnen het organisaties en hun teams om op deze manier samen naar succes toe te werken.

Het Quaestus team wenst je dan ook hele fijne feestdagen en een mooi, succesvol en secure base 2020 toe!

560x249 kerstkaart digitaal 2019 (1)

 

Geschreven door  Quaestus Leadership Innovators

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.