<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Data, data en nog eens data en de overige 90% is persoonlijk contact

Realtime inzicht in talent

Zoals uit het boek van Jeroen Seegers blijkt, levert een goed uitgevoerd Assessment Center organisaties en hun medewerkers toegevoegde waarde, men wordt (opnieuw) uitgedaagd het volledig potentieel te benutten, het beperkt risico’s op o.a. verloop, burn-out en biedt beiden zodoende een secure base, wel zo fijn binnen een wereld die continu in beweging is en waar de digitale ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Juist dan is het extra belangrijk om up-to-date zicht te hebben op je talent zodat je wendbaar kan zijn, mensen kan inzetten op hun krachten, om slim en efficiënt samen te werken zodat je als organisatie waarde toe kan blijven voegen: fast forward without losing your team.

How can we help?

Quaestus helpt organisaties onder andere bij het inrichten van hun talent management programma’s, talent development en succession planning. Ons platform voor het faciliteren van online assessment centers (met live simulaties) biedt management en HR de mogelijkheid om in één oogopslag te zien waar talenten zitten binnen een groep, een team of de gehele organisatie. Realtime inzicht in waar men staat, hoe gepresteerd wordt ten opzichte van de overige talenten om te zien waar het meeste potentieel zit.

Daarnaast vormt een innovatieve learning app onderdeel van het proces. Daarmee wordt management en HR ontlast en geholpen om medewerkers effectief en praktisch te ondersteunen in hun ontwikkeling. Via het online platform kan door middel van de app; talent gevolgd en ontwikkeld worden. De medewerkers ontvangen ontwikkeltips waar men proactief mee aan de slag kan gaan. De manager/HR kan het verloop volgen en vanuit de informatie die de app verstrekt wanneer nodig gericht en met de juiste handvatten het gesprek met de medewerker aangaan.

Om het talent op deze manier voor organisaties in kaart te brengen wordt gebruik gemaakt van een innovatief online assessment platform waarbij kandidaten 24/7 zelf in kunnen plannen wanneer zij een Assessment Center (met live simulaties) aan willen gaan. Dit kan overal ter wereld, ongeacht de tijdzone, in verschillende talen en vanuit een rijke, op maat instelbare organisatiecontext.

Het programma bevat tests, live interviews en rollenspellen. In een game-setting wordt de deelnemer aan het werk gezet in een gesimuleerde business omgeving, compleet met interactieve rollenspellen en gesprekken met klanten, medewerkers of leden van bijvoorbeeld de pers. De duiding hiervan gebeurt door zeer ervaren specialisten. Het proces is niet alleen kandidaat vriendelijk en flexibel, de dynamische rapportages bieden houvast voor loopbaanplanning en management development.

Dit is echter de basis, want we zijn data driven omdat we mens gedreven zijn. Kern van onze aanpak is dan ook de dialoog. De dialoog is een onmisbaar duidingsonderdeel van het Assessment Center en volgt na afronding van het online assessment. De uitkomst van het assessment wordt altijd besproken in een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek worden de resultaten besproken en wordt gereflecteerd op de betekenis ervan en wat volgende stappen zouden kunnen zijn.

Onderzoek wijst uit dat de ROI van een goed uitgevoerd assessment kan oplopen tot 300% door een betere performance en minder verloop. Het online assessment platform is daarnaast ontwikkelgericht en iedere deelnemer heeft toegang tot de learning app. Deze app helpt en coacht medewerkers/kandidaten en ontlast tegelijkertijd management en HR: data driven en met minimale inspanning voor alle betrokkenen en daardoor feitelijk realtime inzicht in het talent binnen je organisatie.

Wil je meer informatie over hoe jouw organisatie haar talent assessment nog beter in kan richten? Download de brochure hier.

Wil je graag verder van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Tina Strookappe of Suzanne Gordeijns via e-mail, respectievelijk tinastrookappe@quaestus.eu en suzannegordeijns@quaestus.eu of telefonisch via +31736154700.

 

Geschreven door  Quaestus Leadership Innovators

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.