<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Na een succesvolle plaatsing van de nieuwe COO bij InTWO gingen we in gesprek met Ynske Rodenhuis, Global HR Manager bij InTWO, over haar ervaring met Quaestus. InTWO is een middelgroot Nederlands IT bedrijf gevestigd in Badhoevedorp, met vestigingen in San Diego en Singapore. Zij zorgen ervoor dat bedrijven succesvol overstappen naar de cloud en ze werken als ondersteuners en consultants voor bedrijven die hun applicaties managen in de cloud.

Hoe kwam de keuze voor Quaestus tot stand

Als Ynske wordt gevraagd wat haar zo aansprak aan Quaestus weet ze het vrijwel meteen: het enthousiasme van de Quaestus consultant. Daarnaast was het een groot voordeel dat Quaestus ervaring had met het vervullen van dit soort posities en soortgelijke opdrachten in de IT. De researchers snapten het profiel wat ze zochten en konden meteen aan de slag. Ynske: “Wij waren op zoek naar een COO die ook met de voeten in de klei wilde staan. We zijn een praktische hands-on organisatie waar je moet kunnen inzoomen en ook operationele zaken op je moet kunnen nemen. Iemand die zowel uit als in kan zoomen dus; diegene vindt het niet erg om zichzelf ergens in vast te bijten en iets zelfstandig te doen.”

De selectie procedure

InTWO maakte duidelijk dat zij niet alleen opzoek waren naar iemand die het zakelijke stuk op zich kon nemen maar ook mee kon in de huidige cultuur. Het proces ging erg snel zegt Ynske: “In december, na een paar weken, had Quaestus al de eerste kandidaten bij ons aan tafel zitten. Dat waren echter allemaal geen perfecte match. Niet omdat Quaestus de verkeerde keuzes had gemaakt, maar omdat wij na de eerste ronde beter voor ogen hadden wie we precies zochten. Wij hebben toen bij de research consultant en de researchers aangegeven dat we onze eisen wilden aanpassen waarna zij ons het vertrouwen gaven dat ze wisten wat we zochten en dat dat profiel zeker bestond. Het was heel fijn hoe ze met ons meedachten en hoeveel aandacht ze besteedden aan onze ervaring met de eerdere kandidaten. Uiteindelijk pasten de kandidaten in de tweede ronde perfect bij wat we zochten, zonder dat we iets in hoefden te leveren qua kwaliteit.”

Na de beslissing om met Quaestus in zee te gaan werd de planning meteen uitgerold. Wat als heel fijn is ervaren, was dat de Quaestus consultant heel duidelijk aangaf wat de planning was. Iedereen wist vanaf dag 1 wanneer ze welke lijsten en kandidaten konden verwachten en wanneer de eerstvolgende call zou zijn om alles door te spreken. Op het moment dat de vacature online ging stonden alle afspraken al in de agenda. Zo wist iedereen precies waar ze aan toe waren. Goed verwachtingsmanagement. Daar staat Quaestus voor.

Vacature ingevuld, onboarding begonnen

Wat Ynske heel erg fijn vond was de snelheid waarmee er werd gehandeld: “Na de eerste ronde kandidaten was ik bang dat het langer zou gaan duren; we zaten namelijk rond de kerstperiode. Echter, niks minder was waar: in de eerste helft van januari hadden ze al vier goede kandidaten voor ons en begin februari hebben we de keuze gemaakt. Het was heel fijn om te zien dat er niet werd gehaast en de focus op kwaliteit nooit op de tweede plek kwam.”

Quaestus zorgt er ook altijd voor dat de researchers bij alle meetings aanwezig zijn. Zij kennen de details van de achtergronden van alle kandidaten en kunnen goed uitleggen waarom iemand wel of niet is uitgenodigd. Ynske: “Er zat altijd een heel team aanwezig in de call met allemaal hun eigen toegevoegde waarde. Zo krijg je het gevoel dat ze er echt alles aan doen.”

Een ander voordeel van Quaestus is dat zij, na een uitgebreid assessment, een onboarding programma aanbieden, zegt Ynske: “De derailers die opkomen in het assessment worden als basis gebruikt voor het onboarding programma. Onze nieuwe COO wordt 6 maanden lang begeleid door een leiderschap- en teamontwikkeling expert die regelmatig gesprekken heeft met ons en onze nieuwe collega. Vooral in belangrijke rollen kan het soms lastig zijn om open te praten en is het fijn iemand te hebben om mee te sparren.” Op die manier zorgt Quaestus ervoor dat niet alleen de plaatsing goed verloopt maar dat dit ook als basis dient voor een langdurige relatie tussen kandidaat en opdrachtgever. Ynske: “Met Quaestus hebben we echt een gelijkwaardige relatie waarin we heel eerlijk tegen elkaar kunnen zijn en zijn geweest.”

Ynske Rodenhuis: “Hoe ik Quaestus in een paar woorden zou omschrijven? Grondig, secuur, ruimte voor humor, prettig, gelijkwaardig, open.”

Picture of Eveline van Rooij

Geschreven door  Eveline van Rooij

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.