<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

In de gesprekken met onze klanten, over hun zoektocht naar nieuwe medewerkers, valt me de laatste tijd iets op. Er heeft zich over de jaren een duidelijke ontwikkeling afgetekend. Waar men voorheen om managers vroeg en soms om bestuurders, vragen de klanten nu om échte mensen. Kandidaten bij wie echtheid een kernwaarde is.

Het is voor klanten lastig om te benoemen wat het precies is waar ze naar op zoek zijn. Dat vraagt van ons om scherp door te vragen en geen genoegen te nemen met obligate of oppervlakkige antwoorden. Of het nu een partner van een Private Equitypartij is, een lid van de Board of een DGA, allemaal blijken ze op zoek te zijn naar een échte leider. Iemand van wie ze op aankunnen, die op natuurlijke wijze overwicht heeft, niet gekunsteld is, die transparant werkt en waarvan ze op elk moment kunnen aflezen hoe de vlag erbij hangt. Authentiek en ook krachtig. Iemand die de zaak op eigen wijze managet.

Wellicht heel anders dan zij het zelf zouden doen en juist dat is interessant. Maar het vraagt ook moed. Moed om de verantwoordelijkheid over te laten aan iemand die heel anders werkt. Omdat het een heel ander mens is. Met een heel andere aanpak. Maar met hetzelfde gezamenlijk hoger doel voor ogen. En dat is waar het om gaat.

Het mooie is, als je medewerkers vraagt wie zij als leider willen hebben, dat ze met dezelfde wens komen. Iemand die écht is, er geen doekjes om windt. Die soms ongelooflijk duidelijk is, maar daarin zo goed volgbaar, dat hij/zij daarmee respect afdwingt. Die oog heeft voor de mens én voor het resultaat. Iemand die niet alleen op korte termijn wil scoren. Maar verder kijkt. Invoelt wat nodig is en daarnaar handelt.

Deze wens appelleert aan waar we als Quaestus Executive Search voor staan: een eerlijke, diepgaande en persoonlijke samenwerking met klant en kandidaat waarbij de beste en optimale match wordt gezocht. Échtheid is gevraagd en daarin is iedereen uniek; dat verdient een individuele aanpak op maat.

Door het gedegen en scherpe assessment wat mijn collega-Leiderschapsconsultant aan het eind van een executive searchprocedure doet, krijgen we haarscherp in beeld waar iemands krachten en derailers zitten. Dit is onmisbaar materiaal voor zowel de opdrachtgever als kandidaat om die informatie boven tafel te krijgen waaruit duidelijk wordt of de match gaat werken en hoe iemand het beste kan worden ingezet. Van groot belang voor beide partijen.

Hoe breng je iemands krachten tot bloei en hoe stut je de derailers dusdanig dat iemand zijn vleugels kan uitslaan? De Leiderschapsconsultant begeleidt dit tijdens de eerste 6 maanden van de Onboarding waardoor een vliegende start, een soepele entree en tegelijkertijd ook continuïteit is gegarandeerd.

De zoektocht naar écht leiderschap doet geheel recht aan onze missie: alle bedrijven in Nederland Secure Base* maken. Dat is waar we iedere dag met hart en ziel aan werken.

Voor mij persoonlijk wordt deze journey steeds mooier en boeiender; hoe échter de mensen en de ontmoetingen hoe meer ik in mijn element ben. Dus kom maar op met die moeilijke vragen. Als we de kern samen raken, dan weten we elke match op unieke wijze te maken.

Met échte leiders.

*Quaestus gelooft dat deze wereld behoefte heeft aan Secure Base Leaders. Leiders die een veilige en verbindende basis kunnen creëren en van daaruit potentieel losmaken in plaats van op slot zetten met druk. Een positieve mind's eye, verbindend zijn naar mensen en consistentie in acties staan hierbij centraal. Onze leiderschapsontwikkelingsprogramma’s, coaching trajecten en incompany trainingen helpen CEO’s en organisaties het verschil te maken.

Geschreven door  Anne-Marije van Goch

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.