<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Lars Spaander werkt sinds 1 januari 2022 bij Quaestus. Sinds 1 maart 2023 is hij senior Research Consultant. Zijn baan sluit inhoudelijk goed aan bij zijn studie en interesse. Qua sfeer voelt hij zich ook als een vis in het water. “We zijn een sportief kantoor. Hier werken teamspelers die naar elkaar omkijken.” 

Achtergrond

“Dit is mijn eerste baan na mijn studie. Na een bachelor Economie & Bedrijfseconomie volgde ik de master Economics aan Tilburg University, met als specialisatie Behavioral Economics. Tijdens mijn studie was ik al geïnteresseerd in de keuzes die mensen, vaak onbewust, maken. En hoe je hier vervolgens als bedrijf op kunt anticiperen door bijvoorbeeld mensen een bepaalde kant op te laten bewegen – al dan niet onbewust. Tijdens en na mijn studie werkte ik bij Albert Heijn als teamleider.”

Sfeer

“Ik ben door Quaestus benaderd om te komen solliciteren. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Executive Search gehoord. Omdat Quaestus zich in het hoge segment begeeft en heel vertrouwelijk te werk gaat, ken je zo’n bedrijf als starter vaak niet.” 

“Het eerste gesprek wekte meteen mijn interesse. Toen ik op een maandag aan het eind van de dag op kantoor kwam, liepen er mensen in sportkleding rond vanwege de wekelijkse bootcamptraining. Dit gaf meteen een ontspannen sfeer. Ik had een goede klik met de collega’s. Iedereen is communicatief sterk en leergierig, jezelf blijven ontwikkelen wordt erg gestimuleerd.” 

“Het valt me op dat mijn collega’s een warm hart hebben met oog voor elkaar. Het zijn teamspelers die elkaar helpen, iedereen is ontzettend betrokken. We zijn een sportief kantoor: naast bootcamp is er regelmatig een lunchwandeling, is er een padelgroep en organiseren we allerlei activiteiten zoals een stranddag in Scheveningen met beachtennis en yoga. Ook buiten werktijd zoeken we elkaar op voor etentjes en borrels. In april gaan we met de hele club een weekend naar Parijs!”  

In gesprek met Lars Spaander. Over zijn rol als senior Research Consultant bij Quaestus


Kijkje in de keuken

“Inhoudelijk spreekt het me aan dat je hier dagelijks met mensen op directieniveau spreekt. Zo krijg ik een uniek kijkje in de keuken en leer ik over bedrijfsstrategieën en leiderschapsuitdagingen. Ik bouw een ontzettend interessant netwerk op en kom bij mooie bedrijven op bezoek. Zoals Elestor; die een geweldige oplossing in de energietransitie biedt. Of Driscoll's; verkoper van aardbeien en bessen met een miljarden omzet en in vrijwel elke supermarkt te vinden. 

“Dit werk past goed bij mijn master Behavioral Economics. In mijn rol heb ik continu te maken met mensen, hun gedrag en keuzes. Waarom maken ze bepaalde keuzes in hun carrière? Waarom vertonen ze bepaald gedrag?” 

Groei

“Bij Quaestus gaat kwaliteit boven kwantiteit. Samen kijken we elke keer weer hoe we dingen beter kunnen doen om de kwaliteit te blijven verbeteren. Dat gebeurt op veel verschillende manieren: door uitwisseling met andere kantoren in het buitenland, door projecten met collega’s om onze processen te verbeteren en door intervisie. We staan nooit stil. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met team- én individuele trainingen over bijvoorbeeld feedback geven en interviewtechnieken. En onlangs ben ik naar een Sustainability congres geweest dat ontzettend leerzaam was.” 

“Er zijn bij Quaestus verschillende doorgroeimogelijkheden. We hebben ook een Leadership & Team Development en een Assessment Centers tak. Dus je kunt je ook die kant op ontwikkelen.” 

Inhoudelijk

“Ik begon als junior Research Consultant en ben doorgestroomd naar een senior rol met meer verantwoordelijkheden. Als Researcher ben je met veel meer bezig dan alleen ‘researchen’. Je hebt gesprekken met opdrachtgevers over de openstaande positie en gaat de desbetreffende markt goed in kaart brengen. Daarna volgt het ‘searchen’ en heb je gesprekken met kandidaten om te beoordelen of zij geschikt zijn voor de job. Zo ja, dan worden deze voorgesteld aan de opdrachtgever en volgen er interviewrondes en assessments.” 

“Mijn volgende stap weet ik nog niet. Ik pak verschillende projecten aan zoals het onderzoeken van de ontwikkelingen op het gebied van AI, en het maken van plannen om onze marktpositie binnen bepaalde sectoren te versterken. Om zo te helpen Quaestus verder te laten groeien. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik vind het persoonlijk fijn om vaak op kantoor te zijn, maar werk ook weleens vanuit huis. Er is gelukkig veel flexibiliteit.” 

Zie jij jezelf als collega van Lars?

Wij zijn op zoek naar een Research Consultant die ons team komt versterken!
Bekijk hier de vacature

 

Picture of Michelle Hendriks

Geschreven door  Michelle Hendriks

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.