<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Leiderschapsontwikkelingsprogramma met grote impact

Secure Base Leadership is inmiddels een bekende term op het gebied van leiderschap. Hoe creëer je als leider een basis om vanuit de juiste aandacht voor mensen hen te mogen uitdagen het beste uit zichzelf en de organisatie te halen? 

Wil jij zo'n leider worden? Dan is er de mogelijkheid om een aantal keren per jaar in te stappen op de Top Executive Course Secure Base Leadership van Quaestus.

Gedurende de Top Executive Course leren we je in vier modules (van twee dagen per keer) hoe je een secure base voor zowel jezelf als voor de mensen om je heen kunt zijn. We nemen je mee in de principes van deze vorm van leiderschap en zoeken samen met jou, naar hoe jij een authentiek secure base leider kunt worden. De cursus wordt op een inspirerende locatie gegeven centraal in het land. 

We werken vanuit een persoonlijk leerdoel dat we met de deelnemers individueel opstellen voorafgaand aan de eerste module. Dit biedt ruimte voor zeer persoonlijke feedback en opdrachten op maat tijdens het programma. 

1. De eerste module start met een persoonlijke dialoog (bewustwording) met onze coach. Deze persoonlijke dialoog is een van de onderscheidende stappen binnen onze aanpak. De uitkomsten van deze dialoog stellen je in staat antwoord te geven op de volgende vragen: Wie ben ik als leider? Wat is het effect van mijn gedrag? Waar ligt mijn kracht? Wat wil ik leren? Zelfinzicht en zelfreflectie zijn in deze module belangrijk. Op basis van de uitkomst van de vragenlijsten en de persoonlijke dialoog stel je in samenspraak met de coach je leerdoelen voor dit programma op. 

Foto 1 blogpost

2. In de tweede module richten we ons op de leider als coach. In verschillende opdrachten dagen we je uit om, door middel van zowel verbale als nonverbale communicatie, anderen te coachen en te inspireren. Wat kun je vanuit jezelf laten zien om anderen optimaal te kunnen boeien, binden en uitdagen? Op welke manier maak je het contact, waarmee je ervaren wordt als een impactvolle inspirerende leider? Waar loop je vast? Deze vragen staan centraal staan binnen deze module. Dit vraagt om lef, begrip en een open houding naar je omgeving. 

NIEUW BLOG

3. In de derde module nemen we alle inzichten mee en onderzoeken we de manier waarop je effectief leiding kunt geven aan veranderingen binnen een bedrijf. Je gaat aan de slag met een Change-Game waarbij je wordt uitgedaagd om daadwerkelijk een transformatie uit te werken. Je houdt hierbij rekening met alle facetten die bij deze transformatie van belang zijn. Bij elke stap die je zet in het proces ontvang je direct feedback. Bijvoorbeeld van welke stakeholder heb ik informatie nodig om mijn vervolgstap te maken? Zijn de verwachtingen helder voor beide partijen? Na de Change-Game, ga je samen met je coach dieper in op de feedback en hoe je als leider de veranderingen binnen de organisatie zo goed mogelijk afstemt op de beweging die dat van de mensen in de organisatie vraagt.

change

4. Tot slot nemen we je, in de vierde module, mee in de strategische kant van secure base leadership waarin visie een belangrijke positie inneemt. We dagen je uit om, door middel van o.a. verschillende outdoor opdrachten, met een groep van A naar B te komen onder lastige omstandigheden. Na elke opdracht ga je samen met een van onze coaches evalueren wat jouw rol was in de opdracht en op welke manier jouw rol effectiever of efficiënter ingezet kan worden. Richting geven, motiveren en inspireren zijn belangrijk als leider van het team om de opdrachten te voltooien.  In deze laatste module ondervindt je echt aan den lijve wat de impact is van jouw leiderschap. Een mooie spiegel van wat je in de voorgaande modules hebt eigen gemaakt!

def roeiersssss
De Top Executive Course is bedoeld voor iedereen die een senior managementrol heeft en zichzelf verder wil ontwikkelen als leider. Na afloop wordt je onderdeel van SBL alumni groep. Wij vertellen je er graag meer over!

De volgende data voor de Top Executive course zijn:

  • 27 & 28 augustus 2020 – Module I
  • 29 & 30 oktober 2020– Module II
  • 17 & 18 december 2020– Module III
  • 11 &12 februari 2021– Module IV

    Voor deelname aan deze course: klik hier

Voor meer infomatie download onze whitepaper secure base leadership of onze SBL Tec brochure met uitgebreide informatie over het programma. 

Of neem contact op met een van onze specialisten Lo van den Broek via lovandenbroek@quaestus.eu of +31 6 52477584.

Geschreven door  Quaestus Leadership Innovators

Welkom bij Quaestus

Het hoofdkantoor van Quaestus is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en diversiteit aan bedrijven de aangewezen plek om onze cliënten en kandidaten van dienst te zijn. 's-Hertogenbosch is tevens de scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad met onze vestiging in Amsterdam. Meer weten? Neem direct contact op. Ons team staat je graag persoonlijk te woord om al je vragen te beantwoorden. Vind je het prettiger als wij contact opnemen? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.